poniedziałek, 22 sierpnia 2016

Surówka z marchewki z tofu


Surówka z marchewki inaczej, bo w azjatyckim stylu. Z pikantnym świeżym imbirem, aromatycznym olejem sezamowym i sycącym marynowanym tofu. Świetna jako dodatek do innego dania, ale też samodzielnie.

Surówka z marchewki z tofu
- 225g marchwi
- starty mały kawałek imbiru
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka srirachy
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka kecap manis

- 1/4 łyżeczki chili w płatkach
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 180g marynowanego tofu


1) Marchewkę zetrzeć na dych oczkach tarki.
2) Wymieszać z przyprawami, olejem sezamowym i pokrojonym w kostkę tofu.

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 2
Kaloryczność jednej porcji: 250 kcal 

1 komentarz:

  1. super. chyba zrobię sobie na jutro do pracy jako dodatek do ryżu :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Wasze komentarze!