niedziela, 30 sierpnia 2020

Pudding orzechowy z tofu


Niedawno na blogu prezentowałam pudding z silken tofu, które niestety nie jest łatwo dostępne. Na szczęście ze zwykłego tofu można przygotować równie smaczne i kremowe desery. W tej wersji pudding jest intensywnie orzechowy, pyszny i jak zwykle bez cukru.

Pudding orzechowy z tofu
180g tofu naturalnego
- 1/2 szklanki napoju sojowego
- 50g masła orzechowego
- 30g erytrolu w proszku
- koncentrat stewii w proszku do smaku
- 1 łyżeczka gumy ksantanowej*
- solone orzeszki do posypania

1) Tofu odcisnąć na ręczniku papierowym.
2) Wrzucić do blendera, dodać napój sojowy, masło orzechowe, erytrol, stewię i gumę ksantanową.
3) Zmiksować na gładką masę, przełożyć do miseczek i posypać orzechami.

*można pominąć, ale należy dodać mniej napoju sojowego

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 2
Kaloryczność jednej porcji: 295 kcal

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Dziękuję za Wasze komentarze!