niedziela, 23 lutego 2020

Deser Bounty z fasoli


Uwielbiam różnego typu "wynalazki" z ciecierzycy, batatów czy fasoli. Niektórzy niekoniecznie, bo uważają, że smak tych składników jest dominujący, ale według mnie to po prostu kwestia przepisu. Ten deser Bounty jest przede wszytkim kokosowy. I pyszny.

Deser Bounty z fasoli
- 1 puszka białej fasoli
- 200g śmietanki kokosowej
- 25g mąki kokosowej
- 25g wiórków kokosowych,
- 3 łyżeczki erytrolu w proszku

- 1/3 łyżeczki koncentratu stewii (do smaku)
- 10 kropli aromatu kokosowego (opcjonalnie)
- 2 kawałki czekolady min. 90% kakao

1) Za pomocą blendera zmiksować dokładnie przepłukaną i odsączoną fasolę, śmietankę kokosową, mąkę kokosową, wiórki kokosowe, erytrol, stewię i aromat kokosowy.
2) Przełożyć do słoików i schłodzić (lub jeść od razu).
3) Przed podaniem posypać startą lub posiekaną czekoladą.

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 2
Kaloryczność jednej porcji: 500 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze!