środa, 11 marca 2020

Pieczone frytki z batatów z harissą


Odchudzanie popularnych przekąsek nie zawsze się udaje, ale w tym przypadku efekt jest spektakularny. Pieczone frytki z batatów są pełne smaku, a przy tym dużo zdrowsze niż smażone.

Pieczone frytki z batatów z harissą
- 2 duże bataty (1350g)
- 2 łyżki harissy
- 1 łyżka oleju
sos:
- 100g jogurtu naturalnego
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- szczypta świeżo mielonego pieprzu

1) Bataty dokładnie wyszorować i pokroić w słupki.
2) Wymieszać z harissą i olejem.
3) Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4) Piec w temperaturze 180 st. z termoobiegiem przez 40-45 minut.
5) Podawać same lub z sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze!