wtorek, 24 marca 2020

Peanut butter cookie dough z ciecierzycy


Przedstawiam deser, który nie ma dobrej polskiej nazwy. Przypomina masę na ciasteczka, ale w przeciwieństwie do niej je się go na surowo. Moja wersja jest dużo zdrowsza, bardzo sycąca i przepyszna. Idealna dla wielbicieli masła orzechowego.

Peanut butter cookie dough z ciecierzycy
- 200g ciecierzycy ze słoika, dokładnie przepłukanej
- 50g gładkiego masła orzechowego bez cukru i soli
- 50g mąki arachidowej lub zmielonych orzechów ziemnych
- 30g erytrolu w proszku
- szczypta koncentratu stewii w proszku
- 15g mąki kokosowej
- 75g mleka sojowego

- 20g czekolady 90%

1) Wszystkie składniki oprócz czekolady zmiksować w blenderze.
2) Wmieszać posiekaną czekoladę.
3) Najlepiej schłodzić, ale pyszne jest też od razu.

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 2
Kaloryczność jednej porcji: 490 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Wasze komentarze!